Всеукраїнська
ініціатива

Кібербулінг і діти. Презентація нового дослідження

8 жовтня об 11:00 у Клубі Кабінету Міністрів України (вул. Інституцька, 7) відбудеться презентація нового аналітичного дослідження «Попередження та протидія кібербулінгу в дитячому середовищі України».

8 жовтня об 11:00 у Клубі Кабінету Міністрів України (вул. Інституцька, 7) відбудеться презентація нового аналітичного дослідження Попередження та протидія кібербулінгу в дитячому середовищі України. 

Через обмеження, пов'язані зпандемією, діти все більше часу проводять онлайн. Тож проблема кібербулінгу як одна із загроз правам дитини в інтернеті потребує ще більше уваги і свіжих рішень. 

У національному законодавстві питання кібербулінгу врегульовано недостатньо, хоча є і позитивні зміни, як-от обговорення проєкту Національної стратегії захисту дітей в інтернеті та робота Служби освітнього омбудсмена. 

У новому дослідженні експерт(к)и Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу Docudays UA проаналізували ситуацію із кібербулінгом в Україні, українське та міжнародне законодавство, найкращі світові практики з попередження і протидії онлайн-цькуванню. 

Для дослідження були проведені фокус-групи серед вчителів, учнів, патрульних поліцейських та фахівців ювенальної превенції, щоб показати, як респонденти вирізняють та реагують на кібербулінг у школі та поза нею. Також у дослідженні зібрано та проаналізовано кількість судових справ, у яких йшлося про цькування з використанням засобів електронних комунікацій. 

Важливо, щоб діти користувалися правом на свободу вираження поглядів та усіма можливостями, які пропонує цифрове середовище. А також мали інструменти захисту від загроз. Тож у дослідженні зібрано ключові рекомендації до уряду, як забезпечити права дитини в цифровому середовищі. 

Спікер(к)и: 

1. Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції. 

2. Богдан Мойса, аналітик ГО Докудейз . 

3. Аксана Філіпішина, представниця Уповноваженої ВР України з дотримання прав дитини та сім ї.

4. Юрій Кіцул, старший інспектор з особливих доручень Управління ювенальної превенції НПУ, підполковник поліції.

Модерує: Ксенія Шиманська, директорка правозахисного департаменту ГО Докудейз.

Трансляцію дискусії можна буде переглянути на You Tube каналі Клубу Кабінету Міністрів України, а також у Facebook RIGHTS NOW! 

06.10.2020

Вхід для шкіл